Τουρισμός: Διαγωνισμός καινοτομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού - Web Hotelway

Τουρισμός: Διαγωνισμός καινοτομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού

Καινοτόμες ιδέες που θα μετριάσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ο οποίος πλήττει την οικονομία και τον τουρισμό σε διεθνές επίπεδο, αναζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού. Με μια πρωτοβουλία που ονομάζεται “Healing Solutions” (Θεραπευτικές Λύσεις), ο ΠΟΤ σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καλεί επιχειρηματίες και άτομα με καινοτόμες ιδέες να βρουν προτάσεις προκειμένου να βοηθήσουν για την επανάκαμψη της βιομηχανίας του τουρισμού.Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι σε θέση να παρουσιάσουν ολοκληρωμένα τον τρόπο με τον οποίο οι ιδέες τους θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του Covid-19 και να μπορούν να υποστηριχθούν σε δεύτερη φάση από ένα συγκεκριμένο business plan σε διάφορες χώρες, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

“Ο τουρισμός είναι ο τομέας που έχει χτυπηθεί περισσότερο από όλους με την κρίση του covid-19. Η απάντησή μας πρέπει να είναι δυνατή και ενιαία. Πρέπει επίσης να αγκαλιάσουμε την καινοτομία. Καλώ όλους τους επιχειρηματίες και όσους έχουν καινοτόμες ιδέες οι οποίες μπορούν να εξελιχθούν και να εφαρμοστούν, να τις μοιραστούν μαζί μας”, δήλωσε ο ΓΓ του ΠΟΤ Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

Ο διαγωνισμός έχει “ανοίξει” και η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προτάσεων είναι στις 10 Απριλίου του 2020. Οι νικητές του “Healing Solutions” για τον τουρισμό θα κληθούν να παρουσιάσουν την πρότασή τους σε εκπροσώπους περισσότερων από 150 κρατών. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα πρόσβασης στο δίκτυο Καινοτομίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, στο οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες start-ups από όλο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΠΟΤ “Healing Solutions for Tourism Challenge”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / https://www.capital.gr/diethni/3440936/tourismos-diagonismos-kainotomias-gia-tin-antimetopisi-ton-epiptoseon-tou-koronoiou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek