Διαχείρηση των κρατήσεων/πωλήσεων του καταλύματος

Ένα ακόμα καίριο κομμάτι της λειτουργίας ενός ξενοδοχείου είναι αυτό των πωλήσεων. Μια σπονδυλωτή, αέναη διαδικασία, που αν εφαρμοστεί σωστά αξιοποιεί στο μέγιστο τα πλεονεκτήματα του καταλύματος, της τοποθεσίας και του χαρακτήρα του, παράγοντας ουσιώδες έργο -και κατ’ επέκταση κέρδος. Πρακτικά, λειτουργούμε ως ένα εξειδικευμένο εξωτερικό τμήμα πωλήσεων και κρατήσεων για κάθε συνεργάτη μας. Ακολουθώντας μια συγκεκριμένη, δοκιμασμένη και επιτυχημένη μεθοδολογία.

Το πρώτο βήμα, είναι η έρευνα αγοράς και ανταγωνισμού. Από αυτήν μπορεί να προκύψει η είσοδος και προώθηση του καταλύματος σε νέες αγορές – χώρες, η ενδυνάμωση της παρουσίας του σε αυτές που ήδη υπάρχει, ή ένας συνδυασμός των δύο.

Ακολουθεί ο καθορισμός των τιμοκαταλόγων. Η οριστικοποίηση των οποίων κάνει πιο εύκολη τόσο τη σύναψη συμβολαίων με παραδοσιακούς ή ιντερνετικούς πράκτορες. όσο και τη διαμόρφωση των τιμών στα ηλεκτρονικά κανάλια πωλήσεων ή συγκρίσεων -Booking.com, Expedia, Trivago, Tripadvisor κ.λπ. Για τα παραπάνω κανάλια, απαραίτητη είναι και η επαναδιαμόρφωση του περιεχομένου τους (κείμενα, φωτογραφικό υλικό, βίντεο) αλλά και ο σχεδιασμός και η τόνωση της γενικότερης ενιαίας διαδικτυακής εικόνας του καταλύματος.

Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά στα έσοδα -άρα και στην κερδοφορία- είναι οι απευθείας πωλήσεις. Γι’ αυτές ακολουθούμε ξεχωριστές πρακτικές, όπως για παράδειγμα το Yielding (τον αποτελεσματικό διαμοιρασμό δωματίων ανά αγορά και τιμοκατάλογο) για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατά, χωρίς τόσο τη χρήση και ανάπτυξη εργαλείων και τεχνικών για την προώθηση των πωλήσεων. και τη σταθερή ανάπτυξη του ξενοδοχείου, όσο και του τακτικού reporting. Της σύνταξης δηλαδή στατιστικών κρατήσεων και οικονομικών αποτελεσμάτων, για να έχουμε τόσο εμείς. όσο και ο ιδιοκτήτης μια πλήρη και ξεκάθαρη απεικόνιση των ενεργειών μας και των αποτελεσμάτων τους.

Τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας σας με την Web Hotelway είναι τα ακόλουθα:

 • Ανταγωνιστική παρουσία του ξενοδοχείου στα online συστήματα
 • Εξοικονόμηση χρόνου εργασίας του προσωπικού και επικέντρωση στην ποιότητα υπηρεσιών in-house
 • Εστιάζοντας απευθείας και αποκλειστικά στους πελάτες θα έχετε περισσότερο ικανοποιημένους επισκέπτες
 • Εστιάζοντας αποκλειστικά στους επισκέπτες σας, θα υπάρχει η δυνατότητα για upgrade υπηρεσιών και κατ’ επέκταση τιμών.
 • Οφέλη από την αδιάκοπτη λειτουργία της διαδικτυακής αγοράς
 • Δημιουργία ευελιξίας ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς
  Εφαρμογή μιας online στρατηγικής διανομής για την κατάκτηση νέων μεριδίων αγοράς
 • Διασπορά σε όλες τις αγορές ώστε να αυξηθεί η δυναμική των επισκεπτών μας
 • Καμία εξάρτηση από καμία αγορά και ειδικά από tour operator
 • Dynamic παρουσία στις online αγορές με σκοπό την προσέλκυση των επισκεπτών που πρέπει να έχει το εκάστοτε ξενοδοχείο

Έλα να σχεδιάσουμε παρέα την εξέλιξη του ξενοδοχείου σου